Deraliye Restaurant Yurt Dışında İlk Şubesini Açtı

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

25 yılı aşkın bir süredir Osmanlı Saray Mutfağı’nın özel yemeklerini misafirleri ile buluşturan Deraliye Restaurant, Kazakistan'ın başkenti Astana’da Franche veriyor. Deraliye markasının bu girişimi ile dünyada ilk kez bir Osmanlı mutfağı restoranı franchise vermiş oluyor.

İstanbul Sultanahmet’te bulunan ve her yıl milyonlarca turiste Osmanlı mutfağının yemeklerini sunan Deraliye Restaurant, markasını yurt dışında da yaşatma kararı aldı. Kazakistan’ın Astana şehrinde bir otel bünyesinde açılan Deraliye Astana Restoran ile Osmanlı Saray Mutfağı seçkileri ilk kez kurumsal olarak yurt dışında da temsil edilmiş olacak.

Osmanlı Saraylarının Yemekleri Dünyaya Yayılıyor

Deraliye Restaurant, Osmanlı İmparatorluğu’nun kalbi sayılan ve yüz yıllarca yönetim merkezi olmuş olan Tarihi Yarımada’da bulunuyor. Osmanlı saraylarında sultanlar ve saray ahalisi için pişirilen yemekleri menüsünde bulunduruyor. Osmanlı saray mutfağının özel tariflerinin günümüze ulaşması ve tekrar insanlar ile buluşması için büyük çabalar sarf etmiş bir restoran. Deraliye’nin usta şefi ve işletmecisi Necati Yılmaz bu özel tarifleri uzun çalışmalar neticesinde arşivlerde bulmuş ve bugünün mutfağına uyarlayarak restoran menüsüne dahil etmiştir.

Deraliye Astana’nın menüsünde sultanların sofralarında sıklıkla bulunmuş olan pek çok yiyecek, içecek ve tatlı bulunuyor. Restoranın iç tasarımı da Osmanlı saraylarından esinlenilmiş ancak çağdaşlaştırılmış detaylar ile bezenmiş durumda. Yani, misafirlerine gerçek bir restoran deneyimi sunmayı hedefliyor.

Deraliye Markası Michelin Rehberi’nde Yer Alıyor

‘Deraliye’ ismi İstanbul’un eski isimlerinden biridir. Farsça der (kapı) ve Arapça aliyye (yüce) kelimelerinden gelmektedir. Deraliye Restaurant markası da Osmanlı’nın yeme içme kültürünü kurumsal bir kimlikle bu günlere aktarmak ve sarayın lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak hedefi ile doğmuş bir marka. İstanbul’un en iyi restoranlarından birisi konumunda olan Deraliye, yakın zamanda İstanbul’u da listesine ekleyen Michelin Rehberi’nde tavsiye edilen mekanlardan birisi oldu.

Son haberler

    Reklâm