Gazino Ruhu Ve Sanat

Yazan:
Nadir Sönmez
Reklâm

Okan Bayülgen, farklı kültürlerden ve sanat akımlarından referanslarla zenginleştirdiği nevi şahsına münhasır bir eğlence diyarı kurdu. İlk olarak Bodrum’da açtığı ve ses getiren Dada Salon projesi bir süre önce İstanbul’a taşındı. Dada Salon’u farklı alanlara sahip heyecan verici bir proje olarak tanımlamak mümkün. İstanbul Quasar Tower içinde konumlanan Dada Salon bir sanat galerisi, kabare ve kulüpten oluşuyor. Madem Bayülgen sosyal medya çağında modası geçen televizyondan vazgeçmiş, bize de onun hareketli ve dinamik gösteri dünyasına dalmak düşer.

Son dönemde açılan mekanların dekorasyonlarında, içlerinde çekilecek fotoğrafların sanal dünyada paylaşıldıklarında nasıl görünecekleri de önem taşıyor. Bunun da etkisiyle midir bilinmez, Dada Salon’un kabare kısmı son derece curcunalı ve göz alıcı bir atmosfere sahip. Duvarları boydan boya kaplayan devasa kütüphane, ışıltılı avizeler, tavan tabloları, sahnenin pirinç balkonu… Mekanda cümbüşlü şovlara ev sahipliği yapmak için ideal, şaşaalı koşullar yaratılmış; ayrıca üstün bir teknik donanım kurulmuş. Dada Salon Kabarett ünlü isimlerin yer aldığı şov ve müzikalleri ağırlıyor. Nükhet Duru’yu izlediğimiz ‘Gazino Dev Kadro’ mekanın her yerine yayılarak orkestra eşliğinde sahnelenen bir müzikli oyun. Bayülgen’in kendisi de bu oyunda anlatıcı rolünü üstleniyor. Bayülgen ayrıca mekanda sahnelenen polisiye oyun ‘Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nın da yönetmeni. Dada Salon’un retro konseptli gecelerinde 70’ler, 80’ler ve 90’lara ışınlanmanız ya da konserlerde kurtlarınızı dökmeniz mümkün. Dada Salon Art Gallery ise interaktif tiyatro oyunları, eğitim atölyeleri ve kitap okuma geceleri gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sanatçıları ve sanatseverleri birlikte düşünmeye ve üretmeye teşvik eden bir alan burası.

İsmi eğlence dünyasıyla özdeşleşen ve medyatik kişiliği her daim dikkat çeken Bayülgen, eğlenmek isteyen İstanbullar için coşkulu bir ortam yaratmayı başarmış. En kısa zamanda keşfetmenizi tavsiye ettiğimiz Dada’nın Şubat programının detaylarını web sitelerinden takip edebilirsiniz.

Büyükdere Caddesi 76, Şişli. www.dadasalon.com.tr

Son haberler

    Reklâm