Güher ve Süher Pekinel, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı!

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Almanya Federal Cumhuriyeti, müzik alanında dünya çapında çalışmaları ve kültür-sanat alanında global diyaloğu güçlendiren hayat boyu kariyer ve katkıları nedeni ile alanında sıra dışı kişiliklere 1951 yılından bu yana nadiren verilen “Bundesverdienstkreuz” ödülü ülkemizin dünyaca ünlü piyanistleri Güher-Süher Pekinel’e verildi.

17 Kasım 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından ikiz kardeşlere tevdi edilen Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı kendilerine, Sayın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht tarafından 18 Ocak 2021 tarihinde takdim edildi.

Olağanüstü şiirsel müzik anlayışları, özgün stilleri içinde mükemmeliyetçi yorumlarıyla, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel, bir imza olarak çaldıkları orkestralar, şefler,  en prestijli konser salonları ve konser serileri,  seçkin festivaller ve en önemli şirketlerle albüm çalışmaları ile  bugün dünyada, kariyer yapabilen az sayıda tanınmış ve saygın müzisyenlerin ayrıcalığını paylaşmaktadırlar.

pekinel.com

Son haberler

    Reklâm