Gülsün Karamustafa, 'Cefakar Şehir', 2021. 'After the Cosmopolis' sergisinden görünüm.
Gülsün Karamustafa'nın 2021 tarihli 'Cefakar Şehir' eseri. 'After the Cosmopolis' sergisinden. Fotoğraf: Boudewijn Bollmann

Gülsün Karamustafa, Venedik Bienali'nde

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu bu yıl, Gülsün Karamustafa’nın 'Oyuk Ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' eserini ağırlayacak.

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu'nda bu yıl, Gülsün Karamustafa’nın mekana özel ürettiği 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' yerleştirme sergilenecek. 

50 yıldan uzun süredir, göç, bellek, aidiyet, kültürel kimlikler gibi toplumsal meselelere odaklanan Karamustafa'nın bienaldeki yepyeni eseri dünyanın savaşlar, afetler, doğa ve çevre sorunları gibi zorluklarla karşı karşıya kalması sonucu ortaya çıkan acıları, kaybolan değerleri ve zayıflayan insan ilişkilerini masaya yatırıyor. Günlük nesneler üzerinden yeni anlamlar yaratma pratiğini bu çalışmasında da sürdüren sanatçı; yaşanan olayların yarattığı boşluk ve kırıklığın izlerini, farklı objeler aracılığıyla sergi alanına taşıyor. Eser, kadim inançlara ve insanlar arasında süregelen çatışmalara gönderme yapmasıyla da dikkat çekiyor.

20 Nisan-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek bienaldeki Türkiye Pavyonu'nun koordinasyonu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) tarafından yürütülüyor.

Gülsün Karamustafa
Gülsün Karamustafa. Fotoğraf: Muhsin Akgün

Son haberler

    Reklâm