İş Sanat, 20’nci konser yılını kutluyor

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

20’nci yılda iddialı program

Son dönem çeşitlilik gösteren programı ile her sanatseveri misafir eden İş Sanat, 20’nci konser yılını kutluyor. İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten bu özel sezon için “İş Bankası’nın sanat ve müzecilik çalışmalarını yürüten İş Sanat, bu konser sezonunda yeni yaşını kutluyor. Yeni yaşımızın verdiği mutlulukla hazırlandığımız bu sezonda sanatseverlerin beğeneceğini umduğumuz renkli bir programımız var” dedi. Sanat Yönetmeni Defne Turaç ise programın hazırlanış sürecini şöyle anlattı; “Müzik dünyasının yakından takip ettiği orkestra ve solistler, ülkemizin değerli sanatçılarının İş Sanat için hazırladığı özel projeler, dans gösterileri, şiir dinletileri ve çocuk oyunları ile yine geniş seyirci kitlesine hitap eden bir sezona ev sahipliği yapacağız.”

Klasik bir başlangıç

İş Sanat’ın yeni konser sezonu, 14 Kasım Perşembe akşamı, Thomas Rösner yönetimindeki, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile başlıyor. Konserin solisti Parlayan Yıldızlar serisinden tanıdığımız keman sanatçısı Demirhan Gökbudak olacak. Alman piyanist Holger Groschopp, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solo kornisti Stefan Dohr, erken dönem müzik ve tarihsel performans pratiği üzerine uzmanlaşan timpanist Martin Piechotta’ya 13 Aralık Cuma günü, 20 ülkenin müzisyenlerinden oluşan Mahler Oda Orkestrası ile sahnede olacak. Haydn’dan Ligeti ve Martinu’ya uzanan bir repertuar ile İş Sanat’ta konser verecek topluluğu Fransız şef François-Xavier Roth yönetiyor.

3 Ocak Cuma akşamı izleyicilerini The Johann Strauss Gala’da Strauss valsleri ile buluşturacak olan İş Sanat, yeni sezonunda kendi salonunun dışına çıkarak, bu konserini Uniq Hall’da gerçekleştirecek. 30 yılı aşkın süredir ‘Bel Canto’ repertuarını temsil eden mezzo-soprano Vivica Genaux, 17 Şubat Pazartesi akşamı, Fabio Biondi yönetimindeki Europa Galante barok topluluğuyla izleyicilerin karşısına çıkacak. 1993 yılında Gürcistanlı şef Djansug Kakhidze tarafından kurulan Tiflis Senfoni Orkestrası, 7 Nisan Salı akşamı “Sihirli Flüt” lakabıyla tanınan flüt virtüözü Şefika Kutluer’e eşlik edecek. Konseri, Gürcistan Cumhuriyeti Yüksek Şeref ödüllü orkestra şefi Vakhtang Kakhidze yönetecek. 

Caz, R&B, Küba ve modern rock ezgileri

Kübalı besteci ve piyanist Omar Sosa, 17 Aralık Salı akşamı, caz trompetçisi Paolo Fresu ile birlikte sahne alacak. İkiliye, caz dünyasının en yenilikçi ritim ustası olarak tanınan Hint perküsyonist Trilok Gurtu eşlik edecek. İş Sanat 5 Şubat Çarşamba akşamı, caz, R&B, soul ve blues repertuvarıyla duayen Dee Dee Bridgewater’ın kızı olan China Moses’ı sahnesinde ağırlayacak. Bas gitarist Richard Bona, Kübalı caz piyanisti Alfredo Rodriguez ve “cep kraliçesi” lakaplı davulcu Taylor Gordon ile 11 Mart Çarşamba akşamı, İş Kuleleri Konser Salonu’nda olacak. Babadan oğula geçen bir öğreti olan korayı çalan ilk kadın sanatçı Sona Jobarteh, 21 Kasım Perşembe akşamı Türkiye’de ilk kez sahne alacak. Portekizli gitarist ve şarkıcı Antonio Zambujo, 24 Ocak Cuma akşamı İş Kuleleri Salonu’nda fadonun en iyi örneklerini seslendirecek. Her bir konserinde dinleyicisini düşler alemine sürükleyen, Asphalt Ribbons’ın buğulu sesiyle eşlik ettiği Tindersticks, yeni albüm turnesi kapsamında 15 Şubat Cumartesi akşamı İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Ustalara saygı kuşağı

Türkiye’de müziğin usta isimleri arasında yer alan müzisyen, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan, 27 Kasım Çarşamba akşamı, müzikseverleri nostaljik bir akşama davet ediyor. Türkiye’de arabesk fantezi müziğinin öncülerinden Ümit Besen, 26 Aralık Perşembe akşamı kendi eserlerini, yeni nesil seslerden Kalben, Selin Sümbültepe ve Melike Şahin ile birlikte seslendirecek. Rock müziğin duayenlerinden ve Anadolu müziğinin önemli temsilcilerinden Cahit Berkay, 22 Ocak Çarşamba akşamı, Cahit Berkay Antolojisi projesi ile 55. sanat yılının ilk konserinde İş Kuleleri Salonu’nda olacak.

Eda Solmaz, Time Out İstanbul Editörü

Son haberler

    Reklâm