İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin düzenlediği 8.Ulusal Resim Yarışması’na başvurular başladı

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında, bu yıl 8.sini düzenlediği  “Opera ya da Bale denince aklına ne geliyor konulu 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışmasına başvurular başladı. Geçtiğimiz sene, pandemi nedeni ile ertelenen etkinlik, bu sene ilk kez online olarak gerçekleşecek ve yarışmaya katılım, resimlerin dijital ortamda gönderilmesi ile sağlanabilecek.

Çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini artırmak amacı ile düzenlenen yarışmaya, her sene Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanıyor. Hayatında hiç opera ya da bale temsili izlememiş öğrencilerin de hayal dünyalarında yaşattıklarını resimlerine yansıtmaları sonucu ortaya çıkan birbirinden ilginç çalışmalarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmanın değerlendirmesi ise İDOB ressamları ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’den ressamlar tarafından yapılıyor.

23 Nisan 2021 tarihinde, Kadıköy Süreyya Operası’nda sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleşecek. Dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan resimler ise 23 Nisan – 23 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Fuayesi’nde sergilenecek.

Denizbank yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye tablet hediye ederken; ayrıca resim malzemeleri, kitaplar ve  İDOB çocuk oyununa iki kişilik davetiye de verilecek. Her yıl olduğu olduğu gibi, birinci olan resim görseli, gelecek yıl, afiş görseli olarak kullanılacak.

Yarışmaya son katılım tarihi 1 Nisan'dır.

Son haberler

    Reklâm