Ol Music
Ol Music

İstanbul Hareketleniyor: Noise_Media Art ve OI_Music Powered by German Legend

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Türkiye'nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art, 12-21 Ocak tarihleri arasında İstanbul'u teknoloji, sanat ve müzikle buluşturuyor. OI_Music Powered by German Legend, avangart elektronik müziğin önemli isimlerini şehre getiriyor.

Noise_Media Art'ın odağında sanat üretimlerinde geleneksel medyumların dışında üretim yapan ve eserlerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan öncü sanatçıların eserleri var. Fuarın ilk edisyonu, medya sanatının güçlü isimlerini temsil eden DAM, Kate Vass Gallery, Elektra, Julie Caredda gibi uluslararası galerilerin yanında Türkiye’den Art On, Sanatorium, Pilot, Siyah Beyaz Galeri gibi galerileri bir araya getiriyor.

Teknoloji-sanat ilişkisi üzerine çalışan öncü sanatçıları, galerileri, kurumları ve sanat profesyonellerini buluşturmayı hedefleyen ve bu alanda dünyadaki sayılı organizasyonlardan birisi olan Noise_Media Art'a yalnızca davet edilen sanatçı ve galeriler katılabiliyor. Fuarın baş küratörlüğünü medya sanatının tanınmış küratörlerinden Dominique Moulon, yaratıcı direktörlüğünü Arda Yalkın, sanat direktörlüğünü ise Hande Şekerciler üstleniyor. Fuar mekanları ise Kadıköy Kent Müzesi, Alan Kadıköy, Yeldeğirmeni Kilisesi, Haliç Sanat/Fener Evleri.

Ol Music
Ol Music

Elektronik Müzik Şöleni: OI_Music Powered by German Legend

Fuarın en önemli bileşenlerinden biri, elektronik müzik. German Legend’ın katkılarıyla düzenlenen OI_Music Powered by German Legend

12-14 Ocak arasında Alan Kadıköy’de gerçekleşecek. Avangart elektronik müziğin önemli isimlerini ağırlayacak olan müzik programı, konserlerin yanı sıra atölye ve konuşma programıyla müzik severleri ağırlayacak.

Ambient/drone müzikten deneysel teknoya, elektronik dub’dan elektronik müziğe şekil vermiş proto electronica’ya birbirinden farklı birçok alt türün en önemli temsilcilerini buluşturan program Kod Müzik kürasyonuyla gerçekleştirildi.

OI_Music, 12 Ocak’ta deneysel-dub teknonun yaratıcılarından Manchester çıkışlı Andy Stott ağırlıklı kariyerinin ikinci döneminden oluşan bir setle açılacak. Aynı gece endüstriyel müzik, glitch techno gibi müziklerin ses örgülerini, gürültüleri dub, dance hall gibi Jamaika müzikleriyle sound system kültürü üzerinden birleştiren The Bug, nam-ı diğer Kevin Martin, İngiltere’nin en kıdemli MC’lerinden Flowdan ile sahne alacak.

13 Ocak günü elektronik müziğin şekillenmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olarak kabul edilen bir gelenek/damar olan deneysel Alman topluluklarından Neu ve Harmonia’nın kurucu üyesi Michael Rother, yeni grubuyla her iki topluluğun kataloğundan parçaları çaldığı bir performansa imz atacak.

14 Ocak gecesi ise ambient müziğin yaratıcılarından, minimal teknonun çıkışında ve yayılmasında etkili rol oynayan Kompakt şirketinin kurucusu ve görsel sanatçı Wolfgang Voigt, deneysel projesi Rückverzauberung’u canlı icra edecek. Tüm performanslara elektronik müzik ile video sanatçılarını birleştiren canlı görsel performanslar eşlik edecek.

Medya Sanatının Kalbi Noise_Media Art’ta Atıyor

Dünyadan ve Türkiye’den tanınmış galeri ve sanatçıları ağırlayacak olan Noise_Media Art ise 18 Ocak’ta genel izleyiciyle buluşarak 21 Ocak’a kadar sürecek. Restorasyonu yakın zamanda biten ve ilk defa bu etkinlikle kapılarını açan eski Mal Müdürlüğü, yeni Kadıköy Kent Müzesi, serginin yanı sıra eğitimlere ve konuşmalara ev sahipliği yapacak. Katılımcılar, Kadıköy Kent Müzesi girişinde bulunan German Legend Lounge alanında Alman mutfağından lezzetlerle benzersiz deneyimin tadını çıkarabilecek. Noise_Media Art kapsamındaki tüm sergi, eğitim ve konuşma programları ücretsiz.

Ol Music
Ol Music

İşte, fuar programının öne çıkanları:

OI_Emerge

Alan Kadıköy’de gerçekleşecek OI_Emerge, tüm dünyadan, henüz galeri temsiliyeti olmayan genç sanatçıların, son dönem eserlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Seçkide Türkiye’den Doğa Ünyaylar, Beyza Dilem Topdal, Merve Mepa, Ceren Su Çelik, Nergis Yeşil, Büşra Tunç; Kanada’dan Cinzia Campolese; Fransa’dan Ethel Lilienfeld; İngiltere’den Carlotta Aoun, İspanya’dan Rocio Berenguer’in eserleri yer alıyor.

OI_Education

Çok yönlü bir yapıya sahip olacak şekilde kurgulanan Noise_Media Art, kapsayıcı ve ulaşılabilir olma hedefiyle fuar ve sergilerin yanı sıra OI_Talks ve OI_Education programlarını da gerçekleştirecek. OI_Education programı kapsamında Notch, Noitom Motion Capture, Adobe gibi medya sanatçılarının üretimlerinde sıklıkla kullandığı yazılımlara dair atölyeler düzenlenecek.

OI_Talks

OI_Talks programında ise Ars Electronica baş küratörü Martin Honzik, ZKM Media Museum’un baş küratörü Bernard Serexhe, sanat yazarı ve Mointclaire State University profesörlerinden Charlotte Kent, Neural Magazine genel yayın yönetmeni Alessandro Ludovico gibi tüm dünyadan medya sanatının önemli isimleri göze çarpıyor. Ayrıca Noise_Media Art katılımcılarından dünyaca tanınmış DAM Projects’in kurucusu Wolf Lieser’in, fuarın baş küratörü Dominique Moulon ile, Kate Vass Galeri’nin kurucusu Kate Vass’ın sanatçı Kevin Abosch ve Charlotte Kent ile gerçekleştireceği paneller, programın kaçırılmayacak konuşmaları arasında. OI_Talks kapsamında tanınmış Türk sanatçı ve sanat profesyonellerinin yer aldığı oturumlar da gerçekleşecek.

Program detayları ve katılım şartları için www.noise.ist web site

Son haberler

    Reklâm