Kafein depolamaya hazır mısınız?

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Bu yıl altıncı yaşını kutlayan İstanbul Coffee Festival, artık Avrupa’nın en büyük kahve festivallerinden biri. Kahvenin yarattığı duygular ve yaşam alanları üzerine kurgulanan festival bu yıl da nitelikli kahvenin kaynaktan başlayan yolculuğunu günümüzün yeni nesil lezzetleri ile birlikte katılımcılara sunacak. Festivalde en sevilen yerel kahve dükkanlarının yanı sıra dünyaca ünlü coffee shop’lar, kendi evinin baristası olmak isteyenler için çeşitli atölye ve seminerler, farklı aktivite alanlarında yeni deneyimler ve konserler sizi bekliyor.

 

Dünyaca ünlü kahveciler de İstanbul’da

 

La Marzocco True Artisan Bar dünyanın çeşitli ülkelerinden en iyi kahve dükkanlarını ağırlıyor. Coffee & More alanında ünlü baristaların demlediği kahveleri yudumlama fırsatını kaçırmayın.

 

Kahve konusunda bilgilenin

 

İstanbul Coffee Festival şanına yakışır bir şekilde, kahve konusunda bilgilenmemizi de sağlıyor. Festivalde bu yıl da hem eğitici hem de eğlenceli pek çok atölye ve seminer gerçekleşecek. Demleme teknikleri, duyusal tadım, kahveli içecekler, kahve yemek eşleşmeleri başlıkları altında atölye çalışmaları yapılacak; seminer ve panellerde ise kahve tutkunlarının merak ettiği konular masaya yatırılacak.

 

Aktiviteler ve müzik

 

Festivalde katılımcı markalar kendi alanlarında sizin için çeşitli deneyimler hazırlıyor. Bunların yanı sıra konserler ve Coffee & More alanına konumlandırılacak deneyim alanları da dört gün boyunca sizi bekliyor. Festivalde dinleyeceğimiz isimlerden bazıları ise The Away Days, Derin Sarıyer, In Hoodies, Mirkelam, Burak Bey, Vega, Cihan Mürtezaoğlu, Emir Yargın, Feridun Düzağaç ve Baba Zula. Ayrıca bu sene Cuma ve cumartesi günleri festival 23.00’e kadar devam ediyor ve NOH Radio ile bir after party gerçekleşiyor.

 

Yarışmacılara başarılar

 

Geçtiğimiz yıl Mart ayında ilki gerçekleştirilen kahve yarışması Barista Clash’in ikinci buluşması için başvurular Barista Clash Zone’da toplanacak. Kontenjanı sınırlı olan yarışmaya katılmak isteyen profesyonel ve amatör baristalar erken başvuru için festivalde yerini alabilir.

 

19-22 Eylül, Kü.ük.iftlik Park, seans biletleri: 25-60 TL, tüm gün biletleri: 45-100 TL, kombine: 300 TL, biletler dsmbilet.com’da. Detaylar için: istanbulcoffeefestival.com.tr

 

 

Son haberler

    Reklâm