Kitap oku, sokak hayvanlarını kurtar

Yazan:
Nadir Sönmez
Reklâm

Akşam başınızı yastığa koyduğunuzda huzurla uykuya dalmanızı sağlayacak bir önerimiz var. İnternetten kitap sipariş ediyorsanız, alternatif bir satış modeli sunan Kitap Koala ile en kısa zamanda tanışmanız gerek. Bu siteden kitap siparişi verdiğinizde siz okumak istediğiniz kitaba her zamanki gibi ulaşıyorsunuz. Ancak ödediğiniz meblağ sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi için çalışan bir ambulansın fonlanması için kullanılıyor.

Umut Kısa, çocukluk hayalini gerçekleştiren bir hayvansever. Küçükken zor durumdaki sokak hayvanlarının yardımına koşacak bir ambulans hayal edermiş. Bunun günümüzde gerçekleşmesi için bağışlara bağlı bir hayır kurumunun işe yaramayacağına çünkü bu yolla istikrar sağlanamayacağına kanaat getirmiş. Kitap Koala ticari bir işletme ve yardım kabul etmiyor. Ancak iş birliği yapan yayınevleri ve müşteriler, şirketin gelirinin hayvanlara yardım için kullanılacağının bilincinde. Kitap Koala ekibi internetten alışveriş yapan ve hayvanları düşünen kitap kurtlarını üyelik sistemiyle bir araya getirmeyi ve sürdürülebilir bir model oluşturmayı umuyorlar.

Sitenin ismi, okaliptus ağacı dışında hiçbir yerde yaşayamayan koalanın kısıtlı adaptasyon koşullarından ilham alıyor. İnternet sitelerinde şirketin mali detaylarını da şeffaflıkla paylaşıyorlar. Kitap Koala hem umut verici gelişmeler hem de zorluklar içerisinde ilerleyerek hedefine ulaşmaya çalışan bir oluşum. İnsana “Ülkemizde iyi şeyler oluyor,” diye düşündüren cinsten. Siz de bir sonraki kitap siparişinizi Kitap Koala’dan vermeye ne dersiniz? Üstelik belki de aradığınız kitabı bu sitede daha ucuza bulabilirsiniz!

www.kitapkoala.com

Son haberler

    Reklâm