Metro Türkiye, genç şeflere kendi markalı ürünleriyle ilham veriyor

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Metro Türkiye herkesin ihtiyaçlarına A’dan Z’ye çözümler sunmaya devam ediyor. Metro Premium, Metro Chef, Metro Professional, Rioba gibi markaları altında yaklaşık 5.000 çeşit ürün sunan Metro Türkiye, üstün kalite ve lezzeti bir araya getiriyor. Türkiye’de kendi markası altında kültür balıklarına raflarında yer veren ilk ve tek marka olan Metro Türkiye sürdürülebilir balıkçılığı destekleme amacıyla alg yağı içeren yemlerle beslediği Omega 3 zengini Metro Premium levrek ve çipuralarla sağlıklı ve lezzetli balıkları da sofralara getiriyor. Gia Urla Mutfak Şefi Serkan Anavatan, Metro Türkiye’nin kendi markalı ürünleriyle hazırladığı çipura, lemongrass kreması ve midyeli siyez kroket tarifini paylaştı.

30 yılı aşkın süredir yeme içme sektörünün bir numaralı iş ortağı olma hedefiyle işin mutfağında yer alan Metro Türkiye, Türk mutfağının değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışırken kendi markalı ürünleriyle genç şeflerin de mutfaktaki serüvenlerine ortak oluyor. Metro Türkiye, tüketicilerin artan market markalı ürün talebine paralel olarak da kaliteli ve güvenilir ürünlerini fiyat performans ilişkisini gözeterek müşterilerine sunuyor. Üstün kalite ve lezzeti buluşturan ürünleriyle profesyonel mutfaklarda pratik çözümler sunan Metro “Ben kendi mutfağımın şefiyim,” diyen gastronomi tutkunlarını da unutmuyor. Operasyonlarında sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak benimseyen Metro Türkiye, yine kendi markası altında satışa sunduğu Metro Premium levrek ve çipura ile ülkemizde önemli bir potansiyeli olan balıkçılığın sürdürülebilirliğini desteklemeye ve balık tüketimini artırmaya odaklanıyor.

Yüksek kalite, çeşitlilik ve pratiklik bir arada

Metro Türkiye, enfes bir gastronomi deneyimi ve eşşiz kalite için özenle seçilip tutkuyla geliştirilmiş Metro Premium, geniş ürün yelpazesi, yüksek kalite, hız ve pratiklik arayanlar için Metro Chef, ilham veren eşsiz lezzetler içeren, kahve ve çay saatlerinin vazgeçilmezi Rioba ve mutfaktaki profesyonel çözümler için vazgeçilmez olan Metro Professional markalarıyla raflarında her türlü ihtiyaca yönelik ürünü sağlıyor. Güvenilir gıda çözümleriyle %100 izlenebilirlik ile sunulan taze et seçeneklerinden, Omega 3 zengini Metro Premium balıklara, sofraların eşlikçisi tüketime hazır geleneksel mezelerden, Kuzey Ege’nin zeytinlerinden elde edilen zeytinyağlarına, vegan makarna, lahmacun, içli köfte, paçanga böreği gibi bitki bazlı beslenmeye uygun alternatiflerden, geleneksel baharat seçeneklerine, ithal alternatiflerden yerel ve Coğrafi İşaretli peynirlere ve daha nicesine Metro Türkiye’nin kendi markalı ürünleriyle ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de endüstriyel boyutta ilk kez levrek ve çipurada yeni bir yem çözümü kullanılıyor

Türkiye’de kendi markası altında kültür balıklarına raflarında yer veren ilk ve tek marka olan Metro Türkiye, bu alanda öncü projelere imza atmaya devam ediyor. Metro Türkiye’nin öncülüğünde, iş ortakları Hatko Su Ürünleri ve Skretting’in katkılarıyla hayata geçirilen ‘Yediği Önünde, Yemediği Yarında’ projesinde Türkiye’de endüstriyel boyutta ilk kez levrek ve çipuranın yetiştiriciliğinde alg yağı içeren yem kullanılıyor. Bu uygulama ayrıca dünyada da öncü uygulamalar arasında yer alma özelliğine sahip. Alg yağının kullanıldığı bu yem, balıkta Omega 3 yağ asitlerinin değerlerinin artmasını da sağlıyor. Bu proje özelinde, hem çipura hem levrekte yüksek miktarda Omega 3 değerlerine ulaşılıyor. Ayrıca Metro Türkiye’nin bu balıkları yetiştirdiği kafeslerde metreküp başına 8-10 kg balık bulunuyor. Bu da balıkların daha az strese girmesini sağlıyor, böylece hayvan refahı da artıyor ve tezgahlarda daha lezzetli, sağlıklı ve mutlu balıklar da tüketime sunuluyor. Metro Türkiye’nin sürdürülebilir bir balıkçılığı mümkün kılmak ve ülkemizde balık tüketimini artırmak için hayata geçirdiği bu proje kapsamında 2022 yılı sonuna kadar toplam 400 ton çipura ve levrek üretimi gerçekleştirilerek yaklaşık 500 ton deniz balığının kurtarılması hedefleniyor.

Söz şeflerde

Serkan Anavatan,

Gia Urla Mutfak Şefi

“Doğal kaynakların azalması, iklim krizi gibi küresel değişimler, gıda politikaları çok yakın zaman içerisinde gıda sıkıntısı yaşayacağımızın önemli göstergeleri. Biz şefler kara ve deniz oluşumlarından gelen ürünleri mümkün mertebe maksimum faydayla kullanmaya çaba sarf etmekteyiz. Sürdürülebilir tarım ve gastronomi için Metro Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünler gibi birçok çalışması biz şeflere inanılmaz bir motivasyon kaynağı oluşturuyor. Doğaya saygı ve farkındalık mottosuyla çıktığım bu yolda Metro Türkiye’nin mevcut perspektifi beni geleceğe dair umutlandırıyor. Doğaya ne denli saygı duyarsak doğa da bize ödünç verdiği her şeyi koruma içgüdüsüyle yarınlarımız için koruyacak ve çeşitlendirecektir. Gerek kadınların iş hayatında desteklenmesi gerek yarınlarımızda gıda sıkıntısı yaşamamak adına Metro Türkiye’nin çabasını mutlulukla takip ediyorum. Diğer yandan Metro Türkiye’nin ‘Yediği Önünde, Yemediği Yarında’ balık projesiyle Türkiye’de endüstriyel boyutta ilk kez levrek ve çipuranın yetiştiriciliğinde alg yağı içeren yem kullanılmasını sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi açısından çok değerli buluyorum.”

SERKAN ANAVATAN’DAN çipura, lemongrass kreması, midyeli siyez kroket tarifi

Çipura

Malzemeler

Metro Premium Çipura 300-400 Gram Aralığında 1 adet

Kuşkonmaz 110 gram

Metro Chef Lemongrass 5 Gram

Metro Chef Tarhun otu 5 Gram

Deniz Tuzu 10 Gram

Karabiber 5 gram

Sade Yağ 20 gram

Metro Chef Erik Sirkesi 15 gram

Metro Chef Nar Ekşisi 10 gram

Yapılışı

Balıklar filetolanır. Lemongrass, tarhun otu, tuz ve karabiber ile marine edilir. Ardından nar ekşisi, erik sirkesiyle kaynatılır, glaze haline getirilir. Çipuraların sade yağ ile yüksek ısıda kısa sürede deri kısımları mühürlenir. Kuşkonmazlara ön haşlama yapıldıktan sonra ince halkalar halinde doğranır, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Yapmış olduğumuz glaze sos balığın her yerine gelecek şekilde sürülür, derileri dışarı gelecek şekilde yapıştırılır. Halka kuşkonmazlar yağlı kağıda dizilir, glaze’in üstüne ters gelecek şekilde yapıştırılır. Ahtapot görüntüsü elde edilir.

Ege otlu lemongrass kreması

Malzemeler

Cibez 100 gram

Taze Fasulye 35 Gram

Deniz Fasulyesi 50 gram

Krema 30 gram.

Balık suyu 65 ml.

Deniz tuzu 5 gram

Karabiber 2 gram

Metro Chef Agar Agar 1 gram

Yapılışı

Bütün yeşil ürünlerle ön haşlama yapılır. Buzlu suya alınır, süzüldükten sonra doğranır. Tava veya güveçte çipuradan elde ettiğimiz kemiklerden yaptığımız balık suyu ile kaynatılır, en son krema eklenir. Thermomix’te kremsi bir doku haline dek çekilir.

Midyeli siyez kroket

Malzemeler

Metro Chef Siyez Buğday 100 Gram

Çipura Kemikleri

Frenk Soğan 5 Gram

Portakal kabuğu kurusu zest 1 gram

Metro Chef Tarhun Otu 2 gram

Deniz Tuzu 4 Gram

Karabiber 2 Gram

Mürekkep Balığı Mürekkebi 5 gram

Ekmek Kırıntısı

Metro Chef İç midye Eti 20 gram

Balık suyu 20 ml

Üzüm çekirdeği yağı 120 ml

Yapılışı

Siyez buğdayı haşlanır. Çipuradan elde ettiğimiz kemiklerde kalan etler ayıklanır. Midye eti, haşlanmış siyez, balık parçaları, balık suyu ve baharatlar karıştırılarak harç elde edilir. Dolapta toplaması için bekletilir. Ardından küçük yuvarlaklar haline getirilip mürekkepli ekmek kırıntısı ile panelenir. Üzüm çekirdeği yağında kızartılır.

Son haberler

    Reklâm