MG, Türkiye’deki 1’inci Yılını İngiliz Başkonsolosluğu’nda Kutladı

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Bir Doğan Holding iştiraki olan Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği köklü İngiliz markası MG, Türkiye’deki ilk yılını başarılarla geride bıraktı. Markanın ilk yıldönümü İngiltere Başkonsolosluğu’nda Başkonsolos Sayın Kenan Poleo’nun yüksek müsaadeleriyle gerçekleşen özel bir davetle kutlandı. İş dünyasından isimlerin ve MG’nin iş ortaklarının ve ilk müşterilerinin katıldığı gecenin sürprizi, heyecanla beklenen uzun menzilli elektrikli ZS modeli oldu. Gece boyunca ilk yıl yaşananlar, ekibin ilk tecrübeleri ve MG’nin gelecek planları paylaşılırken Başkonsolosluk binasının büyüleyici ortamında piyano resitali ve ardından canlı müzikle davetliler keyifli bir gece geçirdiler.

 ‘‘Günceli Yakalayan Marka, İşini Seven Ekip’’

 Doğan Trend Otomotiv Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin “Otomotiv Grubumuzun portföyünde otomobil işimizin önemi büyük. Geçen yıl bünyemize dahil ettiğimiz MG markamızın büyüme planlarımız içindeki yerini çok önemsiyoruz. Yakında 100 yaşını kutlayacak markanın özellikle elektrikli araçlarda günceli yakalayan başarılı modelleri bulunuyor. Yenilenen ürün gamı sayesinde pandemiye rağmen son iki yılda hızla yayılım sağlayıp Avrupa’da 15 ülkede 400’ü aşan deneyim noktasına ulaştı. Tüm dünyada müşterilerin beğenisini kazanarak yüksek büyüme hızına ulaştı ve özellikle son iki senedir Avrupa’da en hızlı büyüyen marka olmayı başardı.” açıklamasında bulundu.

 Dağtekin, ilk sene ekibin yaşadığı ilginç tecrübeleri ve başarılarının arkasındaki takım oyununun önemine değinirken “Bir sene önce risk alarak sadece elektrikli modellerle ülke lansmanımızı yapmıştık. Bugün hibrit ve benzinli modellerimizin de katılmasıyla modellerimizin sayısı arttı. Ürün gamımız, ekibimiz, temsil noktalarımız, servis altyapımız ve çevreye duyarlı müşterilerimizle hep beraber büyüdük, kocaman bir MG Ailesi olduk. Markanın tarihini düşününce bu kutlamayı yapmak için daha uygun bir yer düşünemezdik. Bizlere ev sahipliği yapan İngiltere Başkonsolosu, Doğu Avrupa ve Orta Asya Komiseri Sayın Kenan Paleo’ya ve katkısı geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

  ‘‘MG Ailesi büyümeye devam edecek’’

 Gecede ayrıca Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal da markaya dair kısa zamanda elde ettikleri başarının altını çizerek, “Bir yıl içerisinde MG Ailesi de büyüdü ve büyümeye devam edecek. Türkiye genelinde dokuz ayrı şehirde 13 MG deneyim merkezi bulunmakta. 2021 Mayıs ayında tek model ile yola çıkıldı ve ilk senesinde kendi segmentinde lider oldu.  Özellikle markanın 100. yılı olan 2024 senesinde çok büyük sürprizler duyurmaya hazırlanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 MG’nin 1. yıl kutlama etkinliği kapsamında ilk kez sergilenen yeni ZS EV hakkında da bilgi veren Soysal, “Ülkemizde %100 elektrikli denilince ilk akla gelen modellerden olan ZS EV’nin yeni modeli, kapasitesi yükseltilen batarya paketi sayesinde 440 km olan WLTP menzilini şehir içinde 550 km’ye kadar çıkartabiliyor. Teknolojisi gelişen iç tasarımı, eklenen yeni güvenlik önlemleri ve Türkiye’de yine bir ilk olacak olan V2L yani araçtan araca şarj özelliği sayesinde yeni ZS EV elektrikli araçlar arasında adından çokça söz ettirecek. İngiltere ve İsveç’te yılın otomobili seçilen yeni ZS EVnin araçtan araca bağlantı (V2L) özelliği sayesinde başka elektrikli cihazları da şarj etmek mümkün. Bu da otomotiv sektörü için oldukça önemli” dedi.

 MG Türkiye Hakkında:

İngiliz MG, 1924 yılında kurulduğundan itibaren dünya otomotiv tarihine geçen ikonik otomobiller üretmiştir. 2007 yılından bu yana SAIC bünyesine dahil olan marka, 2019 yılında elektrikli otomobillerle Avrupa’ya yeniden giriş yaptı. 2021’de bir yıl öncesine göre satışları beş kat büyüen marka yenilikçi modellerle ürün gamını genişleterek pazar payını arttırmayı başardı. Doğan Trend Otomotiv, 2021 yılının başında distribütörlüğünü aldığı MG’nin %100 elektrikli modeli ZS EV’yi Mayıs 2021’de satışa sundu. Satışa sunulduğu andan itibaren elektrikli otomobil segmentinde önemli bir satış başarısı yakalayan MG, Türkiye otomobil pazarına hızlı bir giriş yapmış oldu. MG markasının Avrupa yapılanmasına paralel olarak ürün gamını sürekli genişleten şirket, şarj edilebilir hibrit modeli E-HS’i ve 2022 itibarı ile benzinli ZS modelini satışa sunmuştur. MG Türkiye, sürekli genişleyen bayi ve servis ağıyla Türk tüketicisine hizmet vermekte, elektrikli araçlarda öncü olmaktadır.

 

Son haberler

    Reklâm