NİŞANTAŞI BEYMEN BRASSERIE

Esra Danişmend ile konuştuk

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Nişantaşı Beymen Brasserie sosyal hayat ve yeme içme dünyasında oldukça önemli bir konumda. Geçmişten günümüze baktığımızda bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Brasserie’de Metin Fadıllıoğlu markasının etkisini her zaman görebilirsiniz. Fadıllıoğlu işletmeleri, çalışanlar için de müşteriler için de bir okul gibidir adeta. Birçok şeyin ilk defa öğrenildiği, deneyimlendiği kaliteli bir atmosferdir. Bu sebeple, müşterisinin de çalışanının da tekrar tekrar gelmek isteyeceği bir mekan burası. Türkiye’deki ilk ‘Brasserie’ konseptinde açılan mekan olması ve 20 yıldır aynı kalite ile devam edebilmesinin sebebi bu büyük “know-how”.

Açıldığı günden beri herkesin buluşma noktası olmayı nasıl başarıyorsunuz? 

Nişantaşı Beymen Brasserie misafirlere mevsimsel menüleri ile yeni deneyimler yaşatırken bir yandan klasikleşen lezzetleri koruyarak ve sektöre 55 yıldır yön veren Metin Fadıllıoğlu’nun işletme ruhunu yansıtarak, uzun yıllar birlikte çalıştığı ekibi ile kendilerini “evlerinde hissettiriyor”.  Bunun verdiği samimi hizmet ile tek başına da keyfini çıkarabileceğiniz bir mekan. 

Bir klasik haline gelen ve çok sevilen tarzınızın sırrı nedir?

20 yıl önce Metin Fadıllıoğlu’nun kurduğu ve işletmesini yürütmekte olduğu Nişantaşı Beymen Brasserie’nin genlerinde her zaman kaliteyi koruyarak yeni deneyimler yaşatabilmek var. Uzun yıllar birlikte çalışan ekibinin de bu ruh ile mekanı sahiplenerek misafirlere kendilerini rahat hissettirmeleri bizim sırrımız.

Beymen Brasserie
Beymen Brasserie

Nişantaşı’nın en popüler mekanı olan Beymen Brasserie’de bu sıralar neler oluyor?

Nişantaşı Beymen Brasserie ilk açıldığı günden itibaren hep orada varmış hissini yaşatan zamansız bir mekan. Standardını sürekli yukarı çeken Nişantaşı Beymen Brasserie, mekanı ikinci adresi gibi yaşayan müdavimlerine, günün her saati buluşma noktası olarak bir araya gelen misafirlerine, alıştıkları tatları ve atmosferi koruyarak yeni deneyimler yaşatıyor. Mesafelerin kalkmaya başladığı bu dönemde de misafir DJ’leri, bahar kokteylleri ile hareketlenen barı Nişantaşı Beymen Brasserie’yi eğlence noktası olarak öne çıkarıyor. Zeynep Fadıllıoğlu’nun çağdaş tasarım dokunuşları ile de zamansızlığını devam ettiriyor.

Nişantaşı Beymen Brasserie menüsüyle de her zaman çok iddialı. Menüyü oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz?

Menüde klasikleşen tatları korurken, mevsimsel ürünler ile sürekli yeni tatların eklenmesi Nişantaşı Beymen Brasserie’nin menüsünü her zaman heyecan verici tutuyor. Bu yemekleri oluştururken her zaman en kaliteli malzemeyi kullanıyoruz. Mevsiminde ürünler olmasına dikkat ediyoruz. Bir de porsiyonlarımızın doyurucu olmasına tabii ki. 😊 

Menüde birbirinden lezzetli yemekler var. En çok hangileri tercih ediliyor?  

Genelde misafirlerin ortaya isteyerek paylaşabildikleri ürünler (popcorn karides, Girit usulü kabak, acılı tavuk kanatları, pizzalar) çok tercih ediliyor. Klasikleşen Cafe de Paris soslu bonfile, ‘Brasserie’ köfte ve Pekin ördeği her zaman revaçta. Sezona göre değişiklikler yaptığımız özel “Mevsim Menüsü”nden de seçim yapan müşterimiz de çok fazla. Tatlılarımız ise artık birer klasik.

Beymen Brasserie
Beymen Brasserie

Şefiniz kim? Menüde neler ön plana çıkıyor? 

Mutfak şefimiz Bayram Akçay. Sezona göre değişen ve yerel ürünlerle oluşturduğumuz özel mevsim menüsü için ise Şef Mustafa Otar ile çalışıyoruz. Menüde hem Brasserie’nin klasikleşmiş lezzetleri mevcut hem de 3 ayda bir değişen ve mevsimin ürünlerini yansıtan hareketli bir menü var. 

Bahar sezonu geldi. Bahar menüsünde neler olacak?

Haziran ortasına kadar özellikle kuzey Ege’de ve Trakya’da bahar devam ediyor.  Bu sebeple, oradan getirebildiğimiz kadar malzeme getirmeye ve menümüzde tutmaya çalışıyoruz. Uyguladığımız pişirme yöntemleri ise Akdeniz Diyeti olarak bildiğimiz beslenme disiplinine uygun oluyor. Daha çok sebzeler ve yabani otlar pişiriyoruz, proteinleri küçük miktarlarda servis ediyoruz. Temelde daha sağlıklı ve doğru beslenmenin günümüzdeki önemi bizim menü planlamalarımızda hep en önemli unsurlardan biri olmuştur. Bu bahar da daha sağlıklı ve daha doğru beslenme üzerine menümüzü kurgulayıp servis edeceğiz.

Bahar aylarında başka ne gibi planlarınız var? 

Bahar aylarında normal düzenimizle beraber özel etkinlikler de yapmayı planlıyoruz. Sanat ve moda çevrelerini buluşturan yemekler, güzel müzikler eşliğinde partiler, değişik grupları bir araya getirecek sohbetler bunlardan bazıları… 

Son haberler

    Reklâm