OSMAN SEZENER / THE BODRUM EDITION

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Osman Sezener / The Bodrum EDITION – THE KITCHEN Şef 

Urla’dan sonra gittiğiniz ilk durak geçen yıl The Bodrum EDITION olmuştu. Yollarınız nasıl kesişti? Tam olarak nasıl bir konseptle hizmet veriyorsunuz? 


The Bodrum EDITION’la yollarımız OD Urla sayesinde kesişti. EDITION yönetim ekibinin OD Urla’da yedikleri yemek sonrası tanışmış olduk. Ortak değerlerimiz doğrultusunda da böyle bir proje kaçınılmazdı.
Bulunduğumuz coğrafyanın mahsulleriyle yarattığımız menüler benim için her zaman çıkış noktası. Dolayısıyla Ege’nin Bodrum’una özgü reçeteler yaratıp, bunları OD Urla’daki imza tabaklarımızla harmanlamak Kitchen Bodrum için en başından beri amaçladığımız şeydi.

 EDITION gibi global bir markayla çalışmak ne gibi avantajlar sağlıyor? 

Her şeyden önce EDITION global anlamda çok büyük başarılara imza atmış bir lifestyle markası. Böyle bir işbirliğinde bulunmak tabi ki beraberinde çok özel sonuçlar da getiriyor. Bizim açımızdan en değerli tarafı ise, kendi kültürünü kendi coğrafyasını anlatmaya odaklanmış bir şef olarak, EDITION’ın kitlesiyle buluşmak ve amaçladıklarımızı onlara da aktarabilmek.

Büyük ilgi gören The Kitchen bu yaz da oldukça popüler. Burayı farklı kılan nedir?

The Bodrum EDITION’ın eşsiz atmosferi kesinlikle burayı farklı kılan şey. Berrak Ege Denizi’ni seyre dalabildiğiniz  bir yerde, yine Ege toprağından denizinden gelenleri tadabilmek farklı bir deneyim.

 Ne tür geri bildirimler alıyorsunuz? 

OD Urla’ya da aşina olan ziyaretçilerimizden çoğunlukla, Kitchen Bodrum’da çok özel ve farklı tatlarla karşılaştıklarına dair yorumlar alıyoruz. Bu bizim için gurur verici. Aynı zamanda EDITION’la işbirliğimizin uyumuyla, servis ve mutfak ekibimizin işleyişiyle ilgili de çok güzel geri dönüşler var.

Bu yaz nasıl bir menü hazırladınız? Nelerden ilham aldınız? 

Mevsiminde mahsulü, en iyi haliyle ortaya koymaktan vazgeçmediğimiz bir menü mevcut.

The Kitchen
The Kitchen

 Gelenlerin mutlaka tatmasını önerdiğiniz neler var? 

Kitchen Bodrum menüleri, Ege kültüründen ilhamla oluşturuluyor. Dolayısıyla sofraya ortaya gelen cezbedici tabaklar, birbirini tamamlayan reçeteler bu menünün kilit noktası. Yani herkesin her şeyi paylaşabildiği ve bir ziyafet sunulan Kitchen Bodrum sofralarında, bu lezzetleri bir arada tatmayı önerebilirim.

Menüde Bodrum’a özel detaylar var mı? Neler? 

İçinde bulunduğum her projede, bölgenin mahsullerinden yola çıkıyorum. Dolayısıyla burada menümüzde de her şey Bodrum’dan. Bölgenin denizinden deniz ürünleri, çevreden en iyi sebze meyveler, Bodrum’a özgü narenciyeler menüde mevcut.

 Ne sıklıkta EDITION’da vakit geçiriyorsunuz? 

Hem Urla’da hem Bodrum EDITION’da oluyorum. Haftada 1 gün mutlaka geliyorum.

 Nasıl bir ekiple çalışıyorsunuz? 

Genç ve dinamik, çok güzel bir ekiple çalışıyoruz. Mutfağın işleyişinden görünen yüzüne kadar her şeyin Kitchen Bodrum ruhunu gayet güzel yansıttığını düşünüyorum.

 Bodrum’un ne gibi kolaylıkları, zorlukları var? 

Her lokasyonun zorluğu ve kolaylığı mevcut tabi, ancak Bodrum’un en güzel taraflarından birinin uluslararası tatil lokasyonları arasında gözde yerlerden biri olmasını söyleyebilirim. Bu sayede lokal gastronomiyle de ilgilenen global ziyaretçilerle bir araya gelebiliyoruz.

 Siz hangi mutfakları ve şefleri yakından takip ediyorsunuz? 

Bu mesleğin içindeyken tabi ki dünya trendlerini sık sık takip ediyoruz ancak bize birçok noktasıyla daha yakın olan İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan kültürlerinden ilham alıyoruz.

Favori tatil destinasyonlarınız neresi? 

İsviçre Alpleri, İtalya şarap bölgeleri, Fransa’daki bağ ve gastronomi rotaları, Uzakdoğu… Kısacası bana keşifler sağlayan her yer diyebilirim.

 

 

 

Son haberler

    Reklâm