Buse Belle Cesur
Buse Belle Cesur'un sergisinden. Fotoğraf: Pilevneli Galeri

Pilevneli Galeri'den üç yeni sergi

Pilevneli, 1 Şubat-2 Mart tarihleri arasında üç yeni sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Pilevneli Galeri, Şubat ayı boyunca üç ilgi çekici sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergilerin ilki, Ali Emir Tapan’ın ‘The Garden’ başlıklı kişisel sergisi. Sergi, adını 2023 Ekim’inde kaybettiğimiz sanatçı Haluk Akakçe’nin bir eserinden alıyor. Tarih boyunca gücü ve hiyerarşiyi yansıtan ‘heykel bahçesi’ imgesinden sıyrılan sergi; video, ses, ışık ve heykellerle oluşturulmuş şeffaf ve organik bir atmosfer sunuyor.

Galerinin ikinci sergisi ise Londra merkezli sanatçı Bora Akıncıtürk’ten. ‘Normal Bir Hayat’ başlıklı sergisinde sanatçı, uzun bir süredir hayatımızı şekillendiren internet kaynaklı bilginin ulaşılabilirliğine, görüntüsüne, hakikat-sonrası dijital çağın ifade ve yaşam biçimlerine odaklanıyor. Görsel dilinde mizahi anlatımlara da yer veren sanatçı, kendi jenerasyonu, dönemi ve gündelik rutinleri üzerinden kimlik politikaları, anonimleşme ve bilginin aktarımı konularını ele alıyor. Akıncıtürk, tuval üzerine yağlı boya işlerden ve bir enstalasyondan oluşan sergisinde, popüler kültürde yer eden, sosyal ağlardan seçtiği ve kendi ürettiği çeşitli imgeleri izleyiciye aktarıyor.

 
Galeri son olarak Buse Belle Cesur’un ‘Cumming Home’ adlı ilk kişisel sergisini ağırlıyor. Türk-Amerikalı genç sanatçı, çift dilli ve çift kültürlü olmanın getirdiği çelişkileri avantaja dönüştürerek toplumsal cinsiyet, kültürel kodlar, dile yerleşmiş kalıplar gibi konuları irdeliyor. Sanatçı, fotoğraf, video, seramik, döküm, ahşap, hazır nesneler gibi pek çok farklı mecra ve teknikle çalışıyor.

Son haberler

    Reklâm