RESTORAN HAFTASI’NDA

YEREL VE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLÜ MENÜLER ÖNE ÇIKIYOR

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl merakla beklenen Restoran Haftası, Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 11. kez düzenleniyor.
Etkinlik 5-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Bu yılki teması “sürdürülebilirlik” olan Restoran Haftası, 100’den fazla restoranın katılımıyla gerçekleşecek. Yerel ve coğrafi işaretli menülerin yanı sıra vegan ve atıksız menülerin de sunulacağı Restoran Haftası’nda lezzet severlere hem lezzetin hem de sürdürülebilirliğin birlikte mümkün olduğu eşsiz bir deneyim yaşatılacak.

Gastronomiyle sosyal yaşamın tüm dinamiklerini bir araya getiren ve şehir yaşam kültürüne katkı sağlayan Restoran Haftası, Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olma özelliği taşıyor. Bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ile gerçekleşecek olan 11’inci Restoran Haftası 5-31 Mayıs tarihlerinde Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı tarafından düzenlenecek.  Etkinlikte 70’i aşkın restoran markası yerini alırken, şubeli markalarla birlikte Restoran Haftası’na 100’ün üzerinde restoran katılacak. Restoran Haftası’na katılan markalar ve değerli şefler menülerini “sürdürülebilirlik” teması kapsamında, atıksız mutfak disiplinine uygun, yerel & coğrafi işaretli, vegan & vejetaryen menüler olarak üç kategoride oluşturacak. Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları sürdürülebilirlik temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturacak. Restoran Haftası’nda 60 ve 90 TL’lilk menülere ek olarak 125 TL’lik Restoran Haftası Tabakları ve 225 TL’lik Tadım Menüleri de bulunuyor.  

Yerel & Coğrafi İşaretli Menüler Restoran Haftası’nda!

İstanbul dışında; İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te de düzenlenecek olan Restoran Haftasında yerel ve coğrafi işaretli lezzetler de menülerde yer alacak. Lezzet severler bu menülerde Bayrampaşa Enginarı, Beypazarı Eriştesi, Denizli Kale Biberi, Divle Obruk Peyniri, Kırşehir Kaman Cevizi, Taşköprü Sarımsağı, Denizli Yanık Yoğurdu, Anamur Avokadosu, Antep Kuru Patlıcanı, Alaçatı Otları, Konya Tahini, Kırşehir Nohutu, Ayvalık Zeytinyağı, Niğde Patatesi, Bergama Tulum Peyniri, Aydın Zeytinyağı, Konya Süzme Yoğurdu, Antep Sumağı, Nizip Nanesi, Tirebolu/Hemşin/Diyarbakır Çayı, Tokat Asma Yaprağı, Mavi Kuyruk Karides, Karakılçık Filizi, Beypazarı Havucu, Isparta Ekşi Elması, Mersin Körpe Baklası gibi yerel ve coğrafi işaretli ürünleri tatma fırsatı elde edecek.

Metro Türkiye, Coğrafi İşaretli ve Yerel Ürünlerin Gerçek Potansiyelini Ortaya Çıkarıyor

30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfağını ve değerlerini korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın tarımsal kalkınma ve yerelleşmeden geçtiğine inanan Metro Türkiye, yerel ve Coğrafi İşaretli ürünlerin gerçek değerinin ortaya çıkması ve marka değeri kazanması için 2012 yılından bu yana öncü çalışmalar gerçekleştiriyor. Coğrafi İşaretli ürünler alanında üreticiler nezdinde farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel üreticilerle, kooperatiflerle iş birliği yaparak ürün alımı sağlayan Metro Türkiye, yerli tohum kullanılarak yetiştirilen ürünler için %100 alım garantisi de veriyor. Metro Türkiye aynı zamanda kooperatiflerin gıda güvenliği kalitesi, temizlik, hijyen, ürün seçimi, etiketleme gibi konularda uzmanlardan eğitim almalarını sağlayarak onları sertifikalı üretici yapıyor ve üreticinin de sürdürülebilirliğini sağlıyor. Son bir yılda birlikte çalıştığı kooperatif sayısını yüzde 11 artırarak 800’ün üzerinde yerli üretici ve kooperatif ile iş birliği yapan Metro Türkiye, Finike portakalından Zile pekmezine, Taşköprü sarımsağından Bursa siyah incirine kadar, sezonuna bağlı olarak yaklaşık 200 Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürünü raflarında sunuyor. Raflarındaki Coğrafi İşaretli ürünlerin sayısını ise 2023’e kadar her yıl %20 oranında artıma hedefi bulunuyor. 

Son haberler

    Reklâm