Tiyatrocuların Peşinde - Erzurum
Tiyatrocuların Peşinde - Erzurum. Fotoğraf: Nadir Sönmez

Seyahat ve tiyatroyu bir araya getiren bir vlog

Oyuncu, yazar ve yönetmen Nadir Sönmez, tasarladığı ‘Tiyatrocuların Peşinde’ projesiyle sizi Van, Dersim, Erzurum ve Kars’ın tiyatro dünyasını keşfetmeye davet ediyor.

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Uzun metrajı ‘Ama’ ile tanıdığımız Nadir Sönmez, tasarladığı ve CultureCIVIC Yerel Projeler Hibe Programı’nın desteğiyle hayata geçirdiği ‘Tiyatrocuların Peşinde’ projesiyle bu ara radarımızda. Seyahat vlog’larından ilham alan yaklaşımıyla dikkat çeken proje Van, Dersim, Erzurum ve Kars’ı tiyatro hayatı üzerinden tanıtıyor.

Nadir Sönmez 2023’ün Eylül ve Ekim aylarında; Van, Dersim, Erzurum ve Kars’ın tiyatro tarihlerini araştırdı ve bu şehirlerin kültür-sanat dünyasını tanıyan kişilerle fikir alışverişi yaptı. Hazırlık süreci boyunca vlog formatındaki video içeriklere yeni bir estetik yaklaşım getirmek amacıyla görsel antropoloji, etnografik film ve deneysel video türlerinin örneklerini izledi. 2023’ün Kasım ayından itibaren her ay farklı bir şehri ziyaret ederek sanatçı, akademisyen ve öğrencilerle tanıştı. Tiyatro oyunları, provalar, dini ibadetler, müzik ve dans performansları ile tanıklıkları kaydetmenin yanı sıra, şehirlerin gündelik ve turistik yaşamını da gözlemledi. Her şehirde yaşayan tiyatro yazarı, araştırmacısı ya da akademisyenlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen projede Dersim’de Duygu Çelik, Erzurum’da Elif Candan, Kars’ta Emre Yalçın ve Van’da Cem Düzova danışman olarak yer aldılar. Mert Kocadayı videoların müziklerini besteledi.

Van, Dersim, Erzurum ve Kars’ı tiyatro, kültür ve sanat aracılığıyla keşfeden video serisi ‘Tiyatrocuların Peşinde’, tiyatro meraklılarının ufkunu genişletecek ve tiyatro sanatçılarına ilham verecek. Projenin yaratım süreci hakkındaki yazı ve görüntüleri Nadir Sönmez’in Instagram hesabından (@nadir__sonmez) takip edebilir, video serisini ise buradan izleyebilirsiniz. 

Son haberler

    Reklâm