STAYCATION TRENDiNi YAKALAYIN

Son dönemde hayli popüler olan staycation seyahat trendine dair bilmeniz gerekenler.

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

NEDİR?

‘Staycation’ İngilizcedeki ‘stay’ (kalmak) ve ‘vacation’ (tatil) kelimelerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir sözcük. 2000’lerin başında kullanılmaya başlayan bu seyahat kavramı günümüz şartlarının da etkisiyle giderek popülerleşti. Kısaca tanımlayacak olursak staycation yakın mesafedeki bir yere giderek veya şehrinizde kalarak dinlenmek anlamına geliyor.

AVANTAJLARI NELER?

Çok daha hesaplı. Tatil dendiğinde akla uzak güney sahilleri ya da yurt dışı gelir. Staycation’da ise yakın yerlere seyahat edeceğiniz veya şehrinizdeki bir otelde konaklayacağınız için sadece zamandan değil paradan da tasarruf edersiniz. Bir diğer avantajı ise çevre dostu bir tatil alternatifi olması. Uçağa binmeyeceğiniz için karbon ayak iziniz düşük olacak.

NE ZAMAN STAYCATION’A GİTMELİ?

Sevgilinizle romantik bir hafta sonu kaçamağı yapmak, arkadaşlarınızla uzun yıllar boyunca hafızalardan çıkmayacak bir doğum gününü partisi vermek, ailenizle farklı bir ortamda nefis yemeklerin keyfini çıkarmak ve muhteşem manzaralara karşı haftanın yorgunluğunu atmak istediğinizde bir hafta sonunuzu staycation’a ayırabilirsiniz.

ÖNERİLERİMİZ

HİLTON İSTANBUL BOSPHORUS

Büyüleyici bir Boğaz manzarasına ve yemyeşil bahçelere sahip otel birçok ayrıcalık sunuyor. Kapsamlı bir tatil planlamaya kıyasla burada konaklamak çok daha hızlı ve stressiz. Üstelik kalabalığa karışmadan tadı damağınızda kalacak akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Çin ve Hint restoranlarının yanı sıra Akdeniz ve Türk mutfağı seçenekleri de mevcut. Meyhane konseptli Lalezar’da ise lezzetli mezeler eşliğinde sevdiklerinizle harika sohbetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kısa bir süreliğine sorumlu-luklarınızdan uzaklaşmak size iyi gelecek. Kısa bir konaklama için büyük bir bavul gerekmediğinden spontane bir şekilde Hilton Istanbul Bosphorus’ta yer ayırtabilirsiniz! Otel tüm beklentileri karşılayan hizmetler sunuyor. Açık ve kapalı havuzlar, 24 saat açık tam donanımlı fitness merkezi, üç tenis kortu, iki squash kortu, Türk hamamı, buhar odası ve sauna, koşu parkuru ve masaj odaları var. Çocuklara özel alanlar sayesinde aileler de harika bir konaklama deneyimi yaşayabilir. Ayrıca oteldeki tüm odalarda özel balkon veya teras alanı var. Evcil hayvanlarınızı da yanınızda getirebilirsiniz! Hilton Istanbul Bosphorus özellikle haftanın yoğunluğundan bunalıp hafta sonunda huzur bulmak isteyen aileler için ideal bir staycation seçeneği. 

HAGIA SOFIA MANSIONS İSTANBUL, CURIO COLLECTION BY HİLTON

Şehrin göbeğinde turist olmanın keyfini yaşamak ister misiniz? Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezin, ardından oteldeki Yeşilev Garden Restaurant’a gidin. Kızlardan oluşan arkadaş grubunuzla otelin spa’sında şahane bir hafta sonu geçirmeniz de mümkün. 

CONRAD İSTANBUL BOSPHORUS

Şehrin en gözde noktalarından birinde bulunan Conrad Istanbul Bosphorus nefes kesen boğaz manzarası ile harika yeme-içme alternatifleri sunuyor. Summit Bar&Terrace ve Akdeniz mutfağından lezzetler sunan Manzara Restaurant’ın müdavimi olacaksınız. Havuzuyla yaz aylarında şehrin ortasında tatildeymiş gibi hissetmek için de ideal bir seçenek.

HİLTON İSTANBUL MASLAK

Kim demiş alışveriş staycation’a dahil olmaz diye? Otelin shuttle servisinden yararlanarak İstinye Park’ta alışverişe gidebilirsiniz. Şef Arif Kemal Doğan’ın harikalar yarattığı Zaxi Restaurant’ın lezzetlerini tatmak için
bu otelde bir staycation planlayabilirsiniz.

HİLTON İSTANBUL BOMONTİ HOTEL & CONFERENCE CENTER

Türk ve dünya mutfağı odaklı bir menüye sahip The Globe Restaurant mutlaka denenmeli. Çatı katı barı Cloud 34 ise manzarasıyla kendine hayran bırakıyor. Sevgilinizle şehrin merkezinde bir hafta sonu kaçamağı yapmak istediğinizde bu otel ideal. Dört bir yanınız harika restoranlarla çevrili olacağından romantik akşam yemeği için tercih yapmakta zorlanacaksınız. 

DOUBLETREE BY HİLTON BODRUM MARİNA VİSTA

Sonbaharda Bodrum başkadır! Otelin en büyük avantajı şehri yürüyerek keşfetmenize olanak tanıması. Bodrum Kalesi’ne ve Marina’ya yürüyerek kısa sürede ulaşmanız mümkün. Arkadaş grubunuzla sonbaharda kısa bir hafta sonu kaçamağı için tercih edebilirsiniz.

HİLTON İSTANBUL BAKIRKÖY

Restoranları, SPA’sı, açık havuzu ile harika bir konaklama deneyimi sunuyor. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla değerlendirebileceğiniz muhteşem bir staycation seçeneği. 

Son haberler

    Reklâm