Yeni Yetenek Ekin Naz Demirok

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Ekin Naz Demirok son zamanlarda yetenek radarımıza takılmış genç bir oyuncu. İstanbul doğumlu Ekin Naz, usta sanatçı Ayla Algan’ın koçluğu ile lisans eğitimi için New York Üniversitesi’nin, dünyanın en iyi beş tiyatro okulundan biri olan Tisch School of the Arts’ın Drama bölümünü kazanmış. Bir dünya sanatçısı olmayı hedefleyen genç oyuncu, New York’un yanı sıra Bangalore ve Berlin’de prestijli tiyatro programlarına kabul olmuş ve buralarda oyunlar sergilemiş. Bu süreçte Türkiye sanat camiasından kopmayan oyuncu, Harika Uygur gibi önemli isimlerin atölyelerine katılmış ve tek bir tekniğe bağlı kalmamaya özen göstermiş.

Genç oyuncu, geçtiğimiz yıl tiyatro eğitimini onur derecesiyle tamamlamış ve New York Üniversitesi bünyesindeki Stonestreet Stüdyolari’nda reklam, dizi ve film oyunculuğu üzerine çalışmalarını sürdürmüş. Ekin Naz’ın sanat aktiviteleri bugünlerde New York’ta devam etmekte. Hem yazıp hem başrolü oynadığı “Senin Yokluğunda” (The Absence of You) kısa filmi, 8 farklı festivalde En İyi Kısa Film ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında aday gösterilmiş, ve ödüller kazanmış. Aynı sıralar, Soap Kills adıyla bilinen ünlü müzik grubunun eski üyesi Zeid Hamdan’ın “Oulouleleh” şarkısı icin cekilen klipte baş rol almış. Bugün itibariyle, Carolina de’Castiglioni’nin yazdığı, oyuncu bünyesi sadece ve özellikle kadınlardan oluşan “Syrma” adlı bir felsefi kurgu oyunu üzerinde çalışmakta.

Yapımcılığını ve yazarlığını üstlendiği ve Mart ayında çekimlerine başlayacak kısa filmi “Serbest Düşüş” (Free Fall) için takipte kalın.

Son haberler

    Reklâm