Narmanlı Sanat Teras Sohbetleri

Bir araya gelmenin farklı şekillerini araştırdığımız bu günlerde Narmanlı Sanat, edebiyat ve sanat dünyasından profesyonelleri, sanatçıları ve eleştirmenlerini “Narmanlı Sanat Teras Sohbetleri” adı altında bir araya getiriyor.

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Sanatı anlamaya, anlatmaya, paylaşmaya ve tartışmaya alan sağlayan, sanata, müziğe, siyasete, edebiyata, felsefeye ilgi duyan bireyleri tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen Narmanlı Sanat, Eylül ayı boyunca sanat ve edebiyat üzerine yedi farklı oturumda “Teras Sohbetleri” serisini gerçekleştiriyor. Sanatın birleştirici gücünden uzak kaldığımız bu süreçte günümüz koşullarını gözeterek Fransız Geçidi'nde yer alan 400 metrekarelik terasımızda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde bir etkinlik serisi tasarlanıyor.

“Narmanlı Sanat Teras Sohbetleri” serisinin edebiyat sohbetleri dizisi, farklı disiplinlerden gelen fakat üretimleri edebiyat ile kesişen karikatürist Cem Güventürk, Kafa dergisinin direktörü Ayça Derin Karabulut, fotoğrafçı Dilan Bozyel ve editör, çevirmen Emrah Serdan ’ı bir araya getiriyor. Sohbetler, 1 Kitap 1 Mekan’ın kurucusu Duygu Özdemir moderatörlüğünde dört farklı günde, her konuşmacının uzmanlığına göre kurgulanan temalar üzerinden 15, 20, 22, 27 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor.

“Narmanlı Sanat Teras Sohbetleri” serisinin sanat sohbetleri dizisi, üretim disiplini ve kuşaklar arası yaratıcı karşıtlık ilişkisi gözetilerek 2 farklı oturumda 4 sanatçı ve 2 sanat eleştirmenini bir araya getiriyor. Sanat yazarı Evrim Altuğ moderatörlüğünde Bengisu Bayrak, Ayça Telgeren, Kültigin Akbulut, Laleper Aytek, Alpin Arda Bağcık ve Fırat Arapoğlu gibi isimler her oturumda çalışma pratikleri ve deneyimlerine göre kurgulanan temalar üzerinden 19 ve 26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecektir.

Edebiyat sohbetleri dizisi:

Oturum 1: Ayça Derin Karabulut ile Kadınların Kaleminden / Edebiyat ve Editörlük

15 Eylül 2020 Salı 18.30-21:00

Moderatör: Duygu Özdemir

Edebiyat sohbetlerinin ilk oturumunda, KAFA dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ayça Derin Karabulut ile edebiyatın dergide ve radyodaki yansımalarına değinirken son zamanlarda en çok konuştuğumuz kadın yazarlardan bahsedilecek. Ayça Derin Karabulut ile dergicilik deneyiminin yanı sıra Kafa Radyo’da hazırlayıp sunduğu Kitap Kafası üzerinden tekrar yükselen bir mecra olan radyoda edebiyat üzerine deneyimlerini konuşacağız. Söyleşide, son zamanlarda en çok konuştuğumuz Hatice Meryem, Sema Kaygusuz ve Melisa Kesmez gibi kadın yazarların kitapları ve edebiyat yönelimlerine yer verilecek.

 

Oturum 2: Cem Güventürk ile Semiyolojik Şiir ile Karikatür / Edebiyat ve Çizgi

20 Eylül 2020 Pazar 17:00-19:30

Moderatör: Duygu Özdemir

Edebiyat sohbetlerinin ikinci oturumunda, karikatürist Cem Güventürk ile semiyolojik şiir, gösterge bilimi ve yaratıcı süreçler üzerinden bir sohbet gerçekleştirirken, içinde özgün çizimlerin yer aldığı kitaplardan da bahsedilecek. Güventürk ile deneyimleri üzerinden bir fikrin “parlak bir fikre dönüşüm süreci ve yaratım sürecinde renk, form ve anlatım dili gibi unsurların işlenişini konuşulacak.

Oturum 3: Dilan Bozyel ile Görselin Hafızası / Edebiyat ve Fotoğraf

22 Eylül 2020 Salı 18:30-21:00

Moderatör: Duygu Özdemir

Edebiyat sohbetlerinin üçüncü oturumunda, fotoğrafçı Dilan Bozyel ile fotoğraflar ve kelimeler üzerinden okuyucunun hayal dünyasının sınırlarına uzanan bir yolculuk yapıp, bize ilham veren fotoğraflar içeren kitaplar konuşulacak. Fotoğraf ve metin ilişkisinin incelendiği bu sohbette hikayesi yazılan bir fotoğrafın okuyucunun hayal dünyası sınırlayıp sınırlamadığı ve fotoğrafın kaç duyuya hitap ettiği gibi sorulara karşılaştırmalı bir çerçevede cevap aranacaktır. Bozyel’in Paris Beyrut Mutluluk Hattı kitabı üzerinden fotoğraf ve metinlerin şehirlere etkisine de değinilecektir.

 

Oturum 4: Emrah Serdan ile Günümüz Edebiyat Yönelimleri / Edebiyat ve Çeviri

27 Eylül 2020 Pazar 17:00-19:30

Moderatör: Duygu Özdemir

Edebiyat sohbetlerinin dördüncü oturumunda çevirmen Emrah Serdan ile milenyal romanda paraliz ve arayış temalarından yola çıkıp günümüz dünyasının edebiyat yönelimini yansıtan kitaplarla beraber çeviri konusu konuşulacak. Emrah Serdan gerçekleştirdiği söyleşide çevirdiği roman olan Normal İnsanlar ve çevirmek istediği bir roman olan Atocha’dan Ayrılış üzerine günümüz edebiyat dünyasını ve yönelimlerini inceleyecek. Sürekli hareket halinde olan bir dünyanın içine giremeyen hikayelerin değerlendirilmesinin yanı sıra kitaplarla ilgili çeviri ve biçim üzerinden de bir sohbet gerçekleştirilecektir.

 

Sanat sohbetleri dizisi:

Oturum 1: Yapıtın kimliği: Cinsiyet üstü bir analiz mümkün mü?

19 Eylül 2020, saat 18.30-21:00

Moderatör: Evrim Altuğ

Sanatçılar: Bengisu BAYRAK, Ayça Telgeren

Eleştirmen: Kültigin Akbulut

Oturum 2 : Hayalle tarih yazmak: Sanat tarihine çarpan hakikat yankısı

26 Eylül 2020, saat 18.30-21.00

Moderatör: Evrim Altuğ

Sanatçılar: Laleper Aytek, Alpin Arda Bağcık

Eleştirmen: Fırat Arapoğlu

 

Katılım ve bilgi için; narmalisanat , info@narmanlisanat.com, 0542 273 39 63

Etkinlik Adresi: Kemankeş Caddesi, Fransız Geçidi, No 53, C BLOK, Kat 3, No 28.

 

 

 

Tavsiye edilen
    İlginizi çekebilecek diğer içerikler
      Reklâm